Pas op:

Dit deel van de website bevat inhoud die voor sommige lezers schokkend kan zijn!

Prof

De Profs

12B Clean biedt directe hulp bij alle soorten schoonmaakwerk, waar ook in Nederland. De meest gespecialiseerde tak van schoonmaak betreft De Profs. Specialisten die 24/7 klaar staan om de plaats van trauma, delict of zware biohazard verontreiniging aan te pakken.

Het ‘Crime Scene Team’

Profs zijn gehard door de dagelijkse praktijk. Zij kunnen met extreme situaties omgaan, hun werk uitvoeren en slachtofferhulp aan de nabestaanden bieden. De plaats van delict is al direct een beladen omgeving. Veel sporen wijzen er op dat zich hier een drama heeft afgespeeld.

Het is aan de profs om daar binnen een paar uur verandering in aan te brengen. Met de juiste mensen, apparatuur en middelen kan de plaats van het onheil binnen 2-3 uur weer tot een normale omgeving worden getransformeerd.

Ook slachtofferhulp

De Profs werken met respect en eerbied voor de getroffene(n) en met menselijke gevoelens voor de nabestaanden. Zij zijn er ook om trauma’s te helpen verwerken.

“Aangenaam, ik ben Arthur en word als een van ‘De Profs’ ingezet op heftige locaties waar je normaal gesproken liever niet komt. Maar ik kan daar veel voor anderen betekenen.”

Arthur is een prof bij 12B Clean
Special forces

De Special Forces

Bij 12B Clean staan ‘de Profs’ – een speciaal getraind Crime Scene Clean Team – het hele jaar door, dag en nacht paraat om emotioneel én exceptioneel zwaar schoonmaakwerk uit te voeren. Dit team – ook wel special forces genoemd – is door de wol geverfd, heeft veel praktijkervaring en is opgeleid om professioneel met heftige gebeurtenissen, zoals trauma en biohazards – waar dan ook in Nederland – om te gaan. Daarnaast beschikken zij over speciaal hiervoor ontwikkelde apparatuur en industriële reinigingsmiddelen om de plaats van het onheil in korte tijd weer schoon en toegankelijk te maken. Letterlijk alsof er niets is gebeurd.

Ozonbehandeling uitvoeren waarbij de profs een masker dragen, bijvoorbeeld bij het ontruimen na overlijden

Trauma en biohazard reiniging

De begrippen Trauma en Biohazard vormen het belangrijkste takenpakket van ‘de Profs’. Deze werkzaamheden omvatten alle activiteiten van gestructureerd en planmatig ontruimen, opruimen, schoonmaken en desinfecteren van een gebied of ruimte waar een ongeluk, zelfmoord of moord heeft plaatsgevonden.

Ook de plaats waar zich een natuurlijke doodsoorzaak heeft voorgedaan en waarbij de overledene pas na langere tijd is opgemerkt, behoort tot dit specialisme.

Medewerker Arthur bezig met een speciale reiniging

Moord en plaats delict

Als Crime Scene Cleaner moet je daarbij sterk in je schoenen staan, de emoties uitschakelen en via een stappenplan tot professionele uitvoering overgaan. Hoe eerder de plek van het onheil is genormaliseerd, hoe beter dat is voor de nabestaanden en de omgeving.

Een snelle adequate aanpak is ook noodzakelijk om (nog) erger te voorkomen. De vaak extreme lijkklucht trekt ongedierte en insecten aan, waardoor de locatie een gevaar voor de gezondheid oplevert en een grote last voor de directe omgeving vormt.

12B Clean voor al uw schoonmaakwensen

Met een kwalitatief aanbod van álle voorkomende schoonmaakwerkzaamheden. Van de basics tot het extreme. En alles wat daartussenin zit.

Op zoek naar een all-round schoonmaakbedrijf, inzetbaar voor alle werkzaamheden?

Geen schoonmaakklus is ons te gek!