De Masters

Vogelpoep laten verwijderen

Vogelpoep verwijderen van een balkon of terras is echt belangrijk voor ieders gezondheid. In duivenpoep of andere vogelpoep zitten bacteriën, parasieten en schimmels die ziektes kunnen veroorzaken. Niet alleen voor mensen, maar ook voor huisdieren. Houd daarom altijd kinderen en dieren weg van gebieden die besmeurd zijn met vogelpoep.

 • 100% Tevredenheidsgarantie. Niet goed geld terug.
 • In heel Nederland een 12B Clean professional in de buurt 
 • 100% Vakmanschap. Meer dan 160 goed opgeleide medewerkers.
Klanten beoordelen ons met een

Vogelpoep verwijderen

Zelf vogelpoep verwijderen? Doe dat alleen met goede persoonlijke beschermingsmiddelen (PPM’s), zoals een overal, stevige kwaliteit latex handschoenen, oogbescherming en een mondmasker die geen stof doorlaat. Ga vooral niet zo maar met de tuinslang en een bezem aan de slag, maar volg de stappen van een professional om besmetting van andere gebieden te voorkomen.

Vogelpoep moet direct opgeruimd worden, het is een enorme bron van besmetting.

vogelpoep verwijderen van meeuwen

Waar mogen wij de vogelpoep van verwijderen?

Hoe pakt de 12B Clean vakman vogelpoep aan?

Natuurlijk nooit met z’n handen. Om zelf niet ziek te worden van de bacteriën, virussen, parasieten of schimmels uit de poep en deze ook niet te verspreiden, werken we in een aantal stappen om het gebied vrij van vogelpoep te krijgen.

 1. Als de vogelpoep zich binnen bevindt, dan dekken we de ruimte goed af om ervoor te zorgen dat de stof van weggeschepte poep niet wordt verspreidt. We besproeien het gebied om eventueel zwevende deeltjes te voorkomen. We maken het gebied nat met een industrieel schoonmaakmiddel vermengd met water. Dat laten we even inweken. Vervolgens verwijderen we eerst zo veel mogelijk poep handmatig en voeren het af in stevige plastic zakken.
 2. Met een andere oplossing gebruiken we een bezem om handmatig het gebied te schrobben. Op deze manier komen we in alle spleten en scheuren van gebouwen en stoepen. We spoelen na met water.
 3. Pas nu komt onze hogedrukreiniger aan te pas. Daarmee spoelen we het gebied na. 
 4. Om te zorgen dat schimmels, bacteriën en virussen geen kans meer krijgen, besproeien we het gebied nogmaals met een bleekoplossing. Dat laten we indrogen. Wanneer het gebied helemaal droog is, kun je er weer zonder gevaar verblijven.

De voordelen van vogelpoep verwijderen door 12B Clean

 • Groot gebied ineens behandelen
 • Effectieve en grondige reiniging door professionals
 • Veilig werken met persoonlijke bescherming
 • Flexibel inzetbaar op uren dat het jou uitkomt

Vogelpoep opruimen en het gebied schoonmaken is een flinke klus die om spierballen en tijd vraagt. Ook professionele schoonmaakmiddelen en -apparatuur maakt de klus makkelijker. Door het aan ons uit te besteden, weet je zeker dat het veilig en goed gebeurt.

vogelpoep op straat en terras laten schoonmaken

We werken voor bedrijven en particulieren. Weten hoe we kunnen helpen of een offerte aanvragen?

085 – 060 26 23

Bel voor een afspraak.