De Masters

Wietplantages

In Nederland worden jaarlijks meer dan 3500 wietplantages opgerold. Dat is gemiddeld tien per dag! En dat aantal neemt alleen maar toe. Een wietplantage opruimen (na eventuele woningontruiming) en de woning of het gebouw schoonmaken en ontgeuren is zwaar, maar (helaas!) dagelijks werk. Als de wietplanten eenmaal door de politie verwijderd zijn, blijft er een grote bende achter.

 • 100% Tevredenheidsgarantie. Niet goed geld terug.
 • 100% Prijszekerheid. Offerte is rekening. Altijd!
 • 100% Vakmanschap. Meer dan 160 goed opgeleide medewerkers.
Klanten beoordelen ons met een

Wietplantages ontruimen kan gevaarlijk zijn

Omdat wietplantages illegaal zijn, kan je van buitenaf vaak niets zien. Wietplanten hebben veel licht en water nodig en groeien het beste in een vochtige omgeving. Alle zorg en aandacht gaat meestal naar de planten zelf en het verhullen van de activiteit. Niet naar de manier waarop de elektra is aangelegd en hoe er met chemicaliën wordt omgegaan. Dat is een van de redenen waarom ontruimen gevaarlijk kan zijn.

Wietplantage opruimen en schoonmaken
Schoonmakers voor ontruiming en hoarding

“Per dag worden er in Nederland zo’n 10 wietplantages opgerold. Voor schoonmaakbedrijven als 12B Clean is dat dagelijks werk.”

Liever direct een afspraak maken voor een plan of een offerte?

085 – 060 26 23

We helpen je graag.

Hoe werken we?

Om zeker te zijn dat we veilig kunnen werken, hanteren we een aantal stappen:

 1. We checken de elektriciteit. In sommige gevallen kunnen we in daglicht werken. Anders zorgen we voor verlichting vanuit een geaard stopcontact of aggregaat. Ook meten we de luchtkwaliteit en beoordelen we de aanwezige chemicaliën.
 2. We ontmantelen en demonteren alle bakken en gebruikte apparatuur, elektra, verlichting, afzuigsystemen en koolstoffilters.
 3. Het uitruimen en sorteren van alle spullen die niet in het pand thuishoren. Chemicaliën, aarde, plastic, potten en afval.
 4. Schoonmaken en ontgeuren van alle oppervlaktes in de ruimte, muren, plafonds en vloeren. We besteden veel aandacht aan vocht- en schimmelplekken. Door die direct grondig aan te pakken, kan verdere schade voorkomen worden.
 5. De ruimte moet tot slot gelucht worden. We voeren indien nodig herstelwerkzaamheden uit, zoals gaten dichten, zodat de ruimte weer toegankelijk en/of bewoonbaar is.

De voordelen van wietplantages schoonmaak door 12B Clean

 • Discrete aanpak
 • Effectieve en grondige reiniging door professionals
 • Veilig werken met persoonlijke bescherming
 • Flexibel inzetbaar op uren dat het jou uitkomt
Wietplantage ontruimen en schoonmaken

12B Clean probeert met je mee te denken in het proces

Bel ons voor hulp en een duidelijke offerte

085 – 060 26 23

Bel met een van onze medewerkers voor vragen of een offerte.