De Masters

Ratten- en muizenoverlast

Je moet er toch niet aan denken? Het geluid van getrappel en geknaag in de nacht, last van de penetrante geur van uitwerpselen, de kans dat ze ziektes overbrengen en mogelijk kortsluiting veroorzaken door doorgeknaagde elektriciteitskabels.

  • 100% Tevredenheidsgarantie. Niet goed geld terug.
  • 100% Prijszekerheid. Offerte is rekening. Altijd!
  • 100% Vakmanschap. Meer dan 160 goed opgeleide medewerkers.
Klanten beoordelen ons met een

Rattenbestrijding

Ratten zijn maar moeilijk te bestrijden en veel huishoudens en bedrijven in Nederland hebben er last van. Een regulier bedrijf in rattenbestrijding komt bij je langs en zet elektrische vangkooien of rattenkisten uit. In het gunstigste geval brengen ze ook een wering aan. Dan onderzoeken ze waar de ratten mogelijk toegang tot je kelder of kruipruimte hebben en dichten gaten.

Ongedierte in huis bestrijden

Maar wie denk je dat de achtergebleven nesten en rotzooi op mag ruimen? Juist, jijzelf. Terwijl in aanraking komen met uitwerpselen of plaatsen waar ratten gelopen hebben al kan zorgen voor het overdragen van parasieten, bacteriën en ziektes. Bijvoorbeeld de ziekte van Weil. Word je besmet, dan kan dat van grote invloed zijn op je gezondheid en is behandeling met medicatie of zelfs een ziekenhuisopname nodig.

rattenoverlast aanpakken door nesten op te ruimen
Leonardo is een master bij 12B Clean

“Muizen, ratten, kakkerlakken… ze komen in de beste families voor. Vaak hebben we er geen weet van, totdat ze voor overlast zorgen.”

Liever direct een afspraak maken voor een plan of een offerte?

085 – 060 26 23

We helpen je graag.

schoonmaken en wering bij muizenoverlast en rattenplaag

Doe-het-zelfpakket voor rattenbestrijding

Bij 12BClean kunnen we op twee manieren helpen. Wil je zelf ratten bestrijden, dan stellen we een doe-het-zelfpakket voor je samen. Dat pakket bestaat altijd uit advies over:

  • Mogelijke gezondheidsrisico’s
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Inzet en gebruik van (elektrische) vangkooien en rattenkisten
  • Schoonmaak en ontgeuren
  • Daarnaast leveren we naar behoefte (elektrische) vangkooien en/of rattenkisten en persoonlijke beschermingsmiddelen die voor deze klus geschikt zijn.
rattenbestrijding door een rattenoverlast

Ratten-opruimdienst: verwijderen, schoonmaken én wering aanbrengen

Liever dit vieze werk uitbesteden? Dan komen we langs en brengen een offerte uit. Iedere situatie is anders. In benauwde kruipruimtes nemen we bijvoorbeeld altijd een zuurstofmeter mee. Door eerst de situatie te bekijken, weten we precies wat we nodig hebben om de klus te klaren. En zit het tegen? Dan blijft de geoffreerde prijs gelden.

Akkoord met de prijs? Dan jagen we de ratten weg (soms letterlijk!) en ruimen nestmateriaal en andere rotzooi op (bijvoorbeeld aangetast isolatiemateriaal) en voeren het afvalmateriaal af. Verder controleren we of alle gaten dicht zitten en brengen eventueel wering aan. Zijn de ratten inmiddels in huis gekomen, dan leveren we ook elektrische vangkooien of rattenkisten.

Ratten vermeerderen zich ontzettend snel. Wacht niet te lang voordat het uit de hand loopt of dat ze bij de buren een nest bouwen.

Bel ons voor snelle hulp of een afspraak.

085 – 060 26 23

Bel voor een afspraak.