Werkt bij ‘de Masters’ en is ‘Prof’ in opleiding

Wendy Ras

Wendy Ras (40) heeft al heel wat schoonmaakbedrijven van binnen en buiten gezien. Het einddoel lijkt 12B Clean te zijn. Binnen de snelgroeiende organisatie ligt veel werk voor ambitieuze mensen voor het oprapen. Het bedrijf stimuleert dat gedrag door trainingen en erkende (vak)opleidingen aan te bieden. Wendy pakt dat met beide handen aan. Naast het VGA-diploma volgen nu de trainingen Hogedruk en Perslucht.

De Masters maken woningen schoon

Mijn verhaal

De uitdaging binnen het schoonmaakberoep

Wendy werkt voor ‘De Masters’. De bedrijfstak van 12B Clean waarbij geen opdracht te vies, te vuil, te eng of te gevaarlijk is. Daar komt de nieuwe opleiding goed van pas. Want hier moet je niet al te vies zij uitgevallen, dan zit je verkeerd. Maar als de extremen je aanspreken en je niet schrikt van werken op grote hoogtes (zendmasten) of donkere dieptes (kruipruimtes) en alles wat je daar tegenkomt, dan is dit juist de uitdaging binnen het schoonmaakberoep. De kers op de taart waar Wendy van smult. Wendy: “De opdrachten die wij krijgen vereisen wat van ons. Maar we werken als een hecht en sterk team, we doen het samen en pakken alles aan. We zijn een familie.”

Veel voor de nabestaanden betekenen

Wendy houdt van uitdagingen en wil verder in het vak. Een functie binnen ‘de Profs’, de specialisten op gebied van Crime Scene Cleaning, spreekt haar aan. 12B Clean geeft haar een kans. Wendy: “Ik mocht een opdracht meelopen. Aan het handje van leermeester Jimmy van Kan. Met vooraf instructies en waarschuwingen. En die waren niet overbodig. Ik werd geconfronteerd met de nasleep van poging tot zelfmoord. Zwaar, maar het voelde na afloop goed. Je kan veel voor de nabestaanden en de omgeving betekenen. Iemand moet dit werk doen. Ik ben daar wel geschikt voor.”

Op zoek naar een all-round schoonmaakbedrijf, 
inzetbaar voor nagenoeg alle werkzaamheden?

Geen schoonmaakklus is ons te gek!