Prof bij 12B Clean

Annette Stok

Annette Stok werkt al heel lang in de schoonmaakbranche. Er is niets wat ze niet heeft meegemaakt. Annette zit nu 2 jaar bij 12B Clean. “Een topbaan”, zegt ze zelf. “Vooral omdat er flink wat nieuwe uitdagingen op de agenda staan”. Annette heeft haar draai in het meest zware schoonmaakwerk dan ook gevonden. Zowel fysiek als mentaal. Daar moet je tegen kunnen en de emoties zeker niet mee naar huis nemen.

Profs 12B Clean

Mijn verhaal

Een fout kan een leven kosten

Annette houdt de wacht als collega’s voor schoonmaakwerkzaamheden door krappe ‘mangaten’ de meest vuile olietanks induiken. Met dat soort opdrachten moet je volledig op elkaar kunnen rekenen. Een fout kan een leven kosten. Toch zijn dat niet de meest zware omstandigheden. Annette mag zich ook ‘Prof’ bij 12BClean noemen. Als een van de Profs krijgt zij onder meer te maken met lijkvinding en het schoonmaken en desinfecteren van locaties na een moord of suïcide. Annette: “Daar word je wel met de rauwe kant van het leven geconfronteerd. Jonge mensen die zich van het leven beroven, of ouderen die overlijden en pas na maanden gevonden worden.”

Iemand moet dit werk gewoon doen

Annette is tegen dit soort omstandigheden opgewassen. Nuchter als zij is vindt ze dat iemand dit werk gewoon moet doen. Annette: “Denk je eens in wat zo’n situatie met de familie doet. Of de buren, de kennissen… Wij zijn hiervoor getraind en laten een volledig schone en reukvrije locatie achter. Alsof er niets is gebeurd. We voeren alles wat aan het drama doet denken af en dragen persoonlijke eigendommen over aan de nabestaanden. We hebben speciale pakken, handschoenen, laarzen en perslucht maskers om de lijklucht te maskeren. Maak je over mij niet druk. Ik doe het met liefde.”

Op zoek naar een all-round schoonmaakbedrijf, 
inzetbaar voor nagenoeg alle werkzaamheden?

Geen schoonmaakklus is ons te gek!