Bij 12B Clean weten ze hoe je met de omstandigheden om moet gaan

12B Clean biedt voldoende tijd en aandacht voor de achterblijvers die getroffen zijn en biedt hen een helpende hand.

Carla
Particulier

Er viel wat van ons af.

Dit was goed geregeld.

Carla werd geconfronteerd met een van de ergste dingen die je kan overkomen. Haar zus was door natuurlijke omstandigheden om het leven gekomen en werd pas na enkele weken in haar huis gevonden. Zo’n melding zet je wereld op z’n kop.

Wat moet er allemaal gebeuren? Wat is er wel of niet geregeld? Er komt op zo’n moment een enorme belasting op de familie. In dit geval op Carla en haar twee andere zussen.

Carla (37 jaar): “Je verliest op een schokkende wijze je zus. Het is dan belangrijk dat er partijen zijn die professioneel kunnen helpen.”

Het lichaam van de overledene werd door de GGD opgehaald. Haar woning bleef achter, met de besmette spullen van haar dood en de nare lucht in huis. Een situatie waar je van af wilt. Maar hoe? En door wie? Het werd sterk ontraden daar zelf mee aan de slag te gaan. Dit werk is voor specialisten. Die zoek je op internet en die bel je.

Carla vond ‘de Profs van 12B Clean’. Het eerste gesprek stelde haar al gelijk gerust. “Deze mensen spreken uit ervaring. Zij weten hoe je met de omstandigheden om moet gaan. Wat je wel en vooral niet zelf moet gaan doen. Ze kwamen heel menselijk en begripvol over.” Het advies van 12B Clean werd door de zussen omarmd. Een uur later stonden ‘de Profs’ al voor de deur en weer twee uur later was de woonruimte schoon, ontsmet, ontgeurd en weer veilig begaanbaar. Een bank werd afgevoerd en een deel van het parket verwijderd.

schoonmaken na overlijden
Carla

Carla weet dat er nog veel te vaak overledenen worden gevonden die niet direct door hun omgeving worden gemist. Eenzame ouderen, maar ook – zoals in dit geval – nog jonge mensen die een zelfgekozen kluizenaarsbestaan leiden en minder vaak met de buitenwereld in contact komen.

In zo’n dramatische situatie is het goed een bedrijf te kennen die professionele hulp biedt en over de juiste kennis, apparatuur, ontsmettings- en ontgeuringsmiddelen beschikt.

Maar ook over voldoende tijd en aandacht voor de achterblijvers die getroffen zijn en hen een helpende hand biedt.

Op zoek naar een all-round schoonmaakbedrijf, inzetbaar voor alle werkzaamheden?

Geen schoonmaakklus is ons te gek!